Deutsch DE English UK

Parkeren op Texel met het Texel e-vignet

Regel het online

U bent op of komt naar Texel voor vakantie? Koop dan een Texel e-vignet om zorgeloos te parkeren. Dit digitale parkeerbewijs koopt u online via smartphone, tablet of computer. Texel hanteert betaald parkeren in alle dorpen en bij de strandslagen. U kunt een Texelvignet aanschaffen voor een dag, week of jaar.

Hoe werkt het?

Voer uw kenteken in via www.texelevignet.nl, kies de gewenste parkeerduur en betaal. Nu kunt u overal op Texel zorgeloos parkeren. De handhavers scannen op kenteken en zien voor welke periode u een Texelvignet heeft aangeschaft. Het Texelvignet is een digitaal parkeerbewijs; u krijgt dus geen sticker, pas of kaart. Het Texelvignet is online te koop vanaf 1 december 2017 en vanaf januari 2018 ook via de parkeerautomaten.

Goedkoper

Een Texelvignet is handig en al snel goedkoper! Voor een los kaartje betaalt u bij de parkeerautomaat € 2,50 per uur (let op met muntgeld betalen is niet langer mogelijk).
Daarnaast heeft u de keuze uit 3 Texelvignet varianten:
Een Texelvignet voor 1 dag - kost € 7,50.
Een Texelvignet voor de duur van 1 week - kost € 15,00 per week.
Een Texelvignet voor 1 kalenderjaar (geldig van 1-12-2017 tot 1-02-2019) - kost € 20,00

Parkeren: waar en hoe lang?

Betaald parkeren geldt in alle dorpen en bij de strandslagen van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 20.00 uur. Op een beperkt aantal locaties binnen de dorpskernen is de parkeertijd maximaal 2 uur. Hier gebruikt u de blauwe parkeerschijf om uw aankomsttijd aan te geven (in combinatie met het Texelvignet of een geldig parkeerkaartje).

Gehandicaptenparkeerkaart

Als u in het bezit bent van een Europesche Gehandicaptenparkeerkaart hoeft u geen Texelvignet aan te schaffen. Let op: op parkeerplaatsen en in parkeervakken met een beperkte tijdsduur moet u naast uw parkeerkaart ook de blauwe parkeerschijf gebruiken om uw aankomsttijd aan te geven.

Gastvrij, duurzaam en wat gebeurt er met de opbrengsten van het Texelvignet?

We streven ernaar dat de Gasten van Texel zich gemakkelijk en zorgeloos over Texel kunnen verplaatsen. Daarom investeert de Gemeente Texel de opbrengsten van het Texelvignet in het verbeteren van het wegennet, goede parkeergelegenheid, meer voorzieningen voor fietsers en andere vormen van duurzaam vervoer.

Wilt u op Texel de auto liever laten staan?

Geen probleem. Op Texel kunt u zich uitstekend verplaatsen met de Texelhopper (openbaar vervoer op Texel). klik hier voor meer informatie over de Texelhopper
Maar Texel is natuurlijk bij uitstek een fietseiland. Er ligt maar liefst 145 km fietspad die langs de mooiste plekjes voert. Neem gerust uw fiets mee of u kunt bij ons desgewenst uw fiets met 7 versnellingen of een E-Bike reserveren. Vermeulen Bikes uit Den Hoorn zorgt ervoor dat deze bij aankomst direct voor uw klaar staan bij onze AnjaHoeve.

Het Texel e-vignet